Oranje-Jørgens kamp for føden 😉

Podcast  og videofortællinger fra Svendborgs ambassadører

Oranje-Jørgens kamp for føden 😉

Hvem er »Oranje-Jørgen« og hvad er historien om den hollandske skude, der er søsat i Groningen i 1898: »Oranje« kom til Danmark i 30’erne mens Maleren fra Østrig var ved at uddanne sit maritime rejsebureau og love folkevogne, der ved et uheld i produktionen blev til kampvogne.

Det var en lodsfamilie i Nyord ved Bøgestrømmen på Sydsjælland, der ejede kuffen i en årrække. Skibet blev oplagt i 1967, da ejeren fik hyre som styrmand på »Pinen« og »Plagen« vd Nykøbing Mors.

Siden kom »Oranje« til Frederiksholms Kanal, og søgt istandsat af unge, der ville sejle jorden rundt. Men det blev Jørgen, der via en. årelang totalombygning i Rudkøbing, gav Svendborg sit unikke spisested.
Hør historien om den markante personlighed, der spillede kornet under Vietkongs indmarch i Saigon; dengang, amerikanerne satte deres krigsmaskine i nødvendigt bakgear mens vi unge gik på Holbækmotorvejen og protesterede mod folkedrabet.
Det er også fortællingen om 
Oranje-Jørgens kamp i Svendborg med stadsdyrlægerne Egeskov og Hjelme samt Fødefareforstyrrelses tredje Armékorps af klistermærkeophængere.

– Hallelujaaa. Dér er fødevarer i køkkenet, jublede embedsdamen og fandt et par madrester hist og her. Da indledte armen af klistermærkeophængere Den første puniske køkkenkrig mod Orange-Jørgen​.

Næste podcast i denne serie beskriver Oranje-Jørgens muntre færd over moder jord.

WWW.BEKKERBOOK.DK

Som abonnent på Svendborg Podcast har du op til 50% rabat på forlagets bøger.