Den store Klagedyst

Podcast  og videofortællinger fra Svendborgs ambassadører

Den store Klagedyst

»Den store Klagedyst« er en special disciplin, udviklet og forfinet af en ihærdig flok brokfugle i Svendborg. Gennem de seneste årtier har brokfuglene bygget reder i medierne, hvorfra deres galde og gylle spredes. Intet er for småt for en brokfugl. Et nyt toiletbræt i kommunalt regi eller en glat flise på Torvet, er rigeligt til flere ugers brokkeri.


Brokfuglenes seneste yndlingsoffer er Svendborg Badeanstalt og Svømmehal. Den succesrige Scala biograf, der er en af landets bedste, ønsker at udvide. Og det går aller’, selvom den fremlagte skitse viser en smuk videreudvikling af Centrumpladsen. Eller »Gylletanken«.som den blev omdøbt til ved brokfuglenes årsmøde i 1997.

Badstuen rummer iøvrigt mange herlige fortællinger, som jeg vil berette om i de kommende udgaver af Svendborg Podkast. En af de mere finurlige er den om statsminister Hans Hedtoft, der i 1951-52 besøgte bademester Valdemar Højelsen i lejligheden over dampbadet.

Ministerchaufføren blev indlogeret to døgn på Wandalls Hotel og sendte et telegram hjem tl ministeriet: »Statsministeren vil de kommende to døgn kun forstyrres i tilfælde af krig«. Hvilken overlægefrue, der gjorde Hedtoft selskab i svømmehallen, kan du høre i denne podcast. Søren Hejlesen var dreng under opholdet og har gemt statsminister Hans Hedtofts tak for hyrdetimerne i familiens scrapbog.

WWW.BEKKERBOOK.DK

Som abonnent på Svendborg Podcast har du op til 50% rabat på forlagets bøger.