Du kender Deborah fra gruppen SvendborgHistorier. Men hvorfor tog den. unge pige fra Svendborg navneforandring? Hvorfor blev hun talsmand for alle danskere i Israel. Holder Deborah jul i Betlehem eller hos vennerne i Svendborg?
Er Deborah aldrig bange for raketregnen fra Gaza? Tror hun på et liv efter døden. Eller et liv før døden? Den nysgerrige mikrofon spørger svendborgensere i de 57 lande, hvor Svendborgs uofficielle venskabsforening er repræsenteret.
Glæde dig til interviewet med det farverige barnebarn af farvemesteren fra Svendborg.

Deborah Chason

Deborah Chason

Svendborgenser emeritus

»DEN NYSGERIGE MIKROFON var i radioens – og min – barndom i 1950’erne et af de mest aflyttede programmer. Den sidenhen aldeles folkekære DR-medarbejder Svend Pedersen forfinede radioens muligheder for at komm e hewlt tæt på lytterne. «Svend Pedersens tillidsskabende væsen åbnede ellers vanskeligt tilgængelige døre til folkedybet. Da DR i 1951 fordoblede antallet af radiokanaler fra 1 til 2 (!) og samtidig indførte fjernsynet i Danmark, tog man hul på den store Svend Pedersen-æra.

Med »Den nysgerrige mikrofon«, kom radiovært Svend Pedersen tæt ind på livet af høj og lav i samfundet. Han var souschef og fra 1951 chef for underholdningsafdelingen, men kunne ikke holde ud at sidde stille bag et skrivebord, så han fortsatte som en både aktiv og populær programmedarbejder.

Alle i min alder husker »Prøv Lykken” i radioen og ikke mindst i årene 1957-1959 med quiz-udsendelserne »Kvit eller dobbelt«, som lagde gaderne øde. 

Hvad hed den svendborgensiske journalist, der vidste alt om krigsskibe, men stoppede ved 5.000 kr. »Det skylder jeg Aage K. Henriksen for »seks i skabet«, sagde han til forun drede Svend Pedersen:  »Hvis jeg går videre og taber, er det slut med levering af HOF til redaktionen…«.
Har du en god idé tl at overraske en ven med besøg af »Den nysgerrige Mikrofon«, auanset hvor i verden. Så send en mail til bjarne@bekker.dk